Yogamassage

Vad är yogamassage?

Yogamassage, även kallad "yoga för den lata", går inför att alla ska kunna yoga oavsett fysiska förutsättningar och är en Ayurvedisk terapeutisk behandling.

Behandlingen utvecklades i Indien av Kusum Modak som var elev hos yogaläraren B.K.S Iyengar. Inom Iyengar yoga används massor med fysiska hjälpmedel för att stötta eleven in i varje position. Kusum som såg vilken nytta yogan gjorde för sin egna och andras hälsa använde Iyengars metod och utvecklade den vidare för att göra yogan ännu mer tillgänglig. 

Yogamassagen är en djupgående terapeutisk massage som med hjälp av assisterade stretchar får kroppen att öppna upp samtidigt som musklerna får slappna av då massage läggs till både i stretchar men också under total avslappning. Stretcharna utförs liggande och sittande och är ett samarbete mellan klient och terapeut där jag som terapeut leder och håller dig under hela stretchen. Med denna hjälp i varje stretch kan vi öppna upp kroppen på ett mjukt, behagligt men ändå kraftfullt sätt som ger effekt även långt efter behandlingen.

Du behöver inte ha yogat för att prova yogamassage utan behandlingen passar alla och kan anpassas utifrån dina behov och önskemål. Då behandlingen även är terapeutisk kan vi behandla problem som t.ex. stress, ryggvärk, inpingement, scoliosis, sömnproblem m.m.  


Sagt om yogamassage

Man, född 90-tal, stelhet i höft
"Jag har gått 8 gånger på yogamassage hos Elinor för smärta och stelhet i insida höft. Jag vill börja med att säga att Elinor är en väldigt varm & omtänksam person som direkt får en att känna sig lugn & trygg. Hon är väldigt duktig på att tydligt kommunicera hela tiden vad hon gör i behandlingen, varför hon gör det och att man när som helst kan avbryta ifall det gör ont eller känns obehagligt. Detta skapade en enorm trygghet & tillit för mig som klient vilket verkligen underlättade. Själva behandlingen känns väldigt bra i kroppen och man går alltid därifrån som en ny människa. Tack vare Elinors hjälp har jag fått stor ökad förståelse för min kropp, vad som är smärta/obehag & inte, hur jag kan jobba mentalt för att förbättra det samt en ökad rörlighet och minskad smärta i höften." 


Kvinna, född 50-tal, Inpingement i axel
"Jag har gått på 8st yogamassage-behandlingar hos Elinor under en 12 veckors period. Idag finns ingen molande värk alls längre och jag kan använda armen stort sett obehindrat. Det kan fortfarande märkas lite i vissa rotationsrörelser men bara om jag går in i ytterlägen. Jag sover så mycket bättre och behöver inte längre  stöttning av kuddar mot smärtan på natten. I övrigt känner jag mig överlag rörligare i hela kroppen.

Jag tyckte om att det inte var fokus på själva problemet utan man blev sedd som en helhet i varje behandling."